Tema Arsimore  (Platformë Personale)

Tryezë shkencore për atdhetarin Kajtaz Ramadani

Në sallën e Asamblesë Komunale në Malishevë, sot u mbajt një tryezë shkencore për atdhetarin Kajtaz R. Gashi nga Pleqnori (ish Kijeva), emrin e të cilit tani e tutje do ta mbajë Shkolla Fillore e Mesme e Ulët në Pleqnor (ish Kijevë).

Kajtaz Ramadani


Këtë tryezë shkencore e hapi Kryetari i Komunës z. Gani Krasniqi.

Në emër të DKA-së , Drejtoresha Sanije Kelmendi pëshëndeti pjesëmarrësit dhe uroi emërimin e shkollës fillore në Pleqnor (ish Kijevë), me emrin e patriotit të shquar Kajtaz R. Gashi.
Për patriotin, atdhetarin dhe veprimtarin e shquar të anës së Llapushës e më gjer, Kajtaz Ramadani – me pseudonimin ”Leka”, djali i Ramadan Shabanit, veprimtar i njohur i Lëvizjes Kombëtare, i cili u lind më 1890 në fshatin Kijevë, i cili më vonë u zgjodh kryetar i Komitetit Qarkor të ONDSH-së të Rahovecit, folën:
Dr. Jusuf Osmani, drejtor i Arkivit të Kosovës
Dashamir Oruqi, publicist dhe historian nga Shkodra
Muhamet Mala, prof. i historisë
Asllan Krasniqi, magjistër i historisë

 

Në emër të familjes së Kajtaz Ramadanit, foli dhe falënderoi të pranishmit Mustafë Gashi.
Në shkollën fillore “Kajtaz R. Gashi” nxënës e mësimdhënës organizojnë një program festiv – Dita e parë e emërimit të shkollës.Shkolla fillore "Kajtaz R. Gashi"

U bë zbulimi më kuptimplotë, në historikun e kësaj shkolle…
Shkolla fillore “Kajtaz R. Gashi” në Pleqnor (Kijevë)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.